Slimme koeloplossingen op zonne-energie

Gepubliceerd op 15 november 2017

/static/image/312/10/Knipsel.jpg

Met gepaste trots introduceren wij onze geheel zelfvoorzienende koelunits op zonne-energie

De uitdaging
Met name in ontwikkelingslanden is er een grote oogstverspilling. Door hoge temperaturen, slechte infrastructuur en gebrek aan koelruimtes kan de oogst niet effeciënt verwerkt worden en worden grote hoeveelheden weggegooid.

De oplossing is groen
Vink levert mobiele, walk-in koelruimtes die 100% op zonne-energie werken. Dit betrouwbare systeem is speciaal ontworpen voor gebieden zonder een electrisch netwerk.

Slimme koeloplossingen
Vink’s mobiele koelruimtes hebben een hoge isolatiewaarde en zijn ontworpen naar Europese standaard. De zonnepanelen zijn verbonden met een systeem dat extra zonne-energie opslaat voor de nacht. Deze slimme koeloplossing is eco-vriendelijk, heeft geen operationele kosten en vereist weinig onderhoud.

Technische informatie
Afmetingen: 40 voet of 20 voet container met zonnepanelen op het dak. Keuze tussen koelen (0,5 / 5 ˚C) of vriezen (-24 /-18˚C). Producten blijven 24/7 koel of bevroren, door een ingenieus thermisch energie-opslagsysteem.

Farmacie
Belangrijke vaccins en medicijnen kunnen veilig opgeslagen worden in een temperatuurgecontroleerde mobiele koelunit van Vink, met name in verwoeste gebieden en/of gebieden waar geen electriciteitsnetwerk aanwezig is.

Vis
Bewaartemperatuur van verse rauwe vis is tussen 0°C en 4°C. Vers gevangen vis bewaren in een professionele koeloplossing is dus essentieel om snelle kwaliteitsvermindering en bacteriële groei te voorkomen.

Vlees
Voedselveiligheid vereist speciale aandacht bij het bewaren van vlees. In Vink's mobiele koelunits worden vlees en vleesproducten op een constante koele temperatuur bewaard. Bevroren vlees blijft 24/7 bevroren in een solar-koelunit.

Groente en fruit
In gebieden met een warm klimaat kan de verspilling van voedsel enorm zijn. Solar-koelunits stellen boerenbedrijven in staat de versheid van hun producten te verlengen voordat ze het verkopen op de locale markt.

Klik hier voor onze folder

Terug naar het overzicht