Duurzaam koelen

De temperatuur van de aarde stijgt nog sneller dan verwacht en dit komt o.a. door broeikasgassen zoals CO2. De koelindustrie heeft hier een onmiskenbaar aandeel in. Het koudemiddel R404a wordt namelijk veel gebruikt in koelinstallaties. Voor één kilo uitstoot van R404a staat een emissie van 4000kg aan CO2 en helaas komen wij regelmatig lekkages tegen van installaties met meer dan 50 kilo. Tijd voor de volgende stap: duurzaam koelen!

Duurzaam koelen

De overheid heeft daarom de wet- en regelgeving op het gebruik van HFK’s sterk verscherpt in de afgelopen jaren. Wij als Vink Koeltechniek nemen hierin onze verantwoordelijkheid en vinden het van essentieel belang om binnen onze sector voorop te lopen als het gaat om duurzaam koelen. Vijf jaar geleden zijn wij geheel overgestapt naar duurzame koudetechniek in plaats van het gebruik van R404. Wij geloven dat we met duurzaam koelen als sector de oplossing in handen hebben. Tegenwoordig gebruiken wij alleen nog maar duurzame koudemiddelen in onze koelinstallaties zoals CO2, ammoniak en Propaan.

Duurzame koeling van Vink Koeltechniek

Heb je een technische uitdaging of specifiek probleem wat betreft duurzaam koelen? Dan helpen we je graag verder. Wij bieden totaaloplossingen op gebied van duurzame koeling, van ontwerp en engineering tot installatie en onderhoud. Wij ontwerpen en plaatsen industriële koelinstallaties, scherfijsmachines en andere oplossingen op gebied van duurzame koeling. Zo plaatsen wij ook koelinstallaties in combinatie met zonnepanelen, of WTW units ( warmteterugwinning ). Of het nu voor industrieel, agrarisch of commercieel gebruik is; Vink Koeltechniek geeft altijd het best passende advies voor jouw situatie op gebied van duurzaam koelen. Wij bieden innovatief maatwerk in welke sector dan ook.

Kwaliteitseisen en wet- en regelgeving

Industriële koelinstallaties dienen aan hoge kwaliteitseisen te voldoen. Efficiëntie en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke aspecten. Vanwege de uitfasering van schadelijke koudemiddelen wordt onze sector tevens gedwongen op naar alternatieve oplossingen te zoeken. Vink Koeltechniek is al jaren bezig met duurzame koeloplossingen en gebruikt alleen nog koudemiddelen als ammoniak NH3), CO2 en Propaan (R290), welke allemaal een milieuvriendelijk alternatief zijn voor chemische koudemiddelen en waarmee we kunnen overstappen op duurzaam koelen.

Service Vink Koeltechniek

Wil jij als organisatie overstappen naar duurzaam koelen? Dan ben je bij Vink Koeltechniek aan het juiste adres. We komen graag bij je langs om je een advies op maat te geven. Daarbij kijken we naar jouw eisen, wensen en omgeving. Vink Koeltechniek is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de bouw van koelinstallaties, ongeacht of het voor industrieel, agrarisch of commercieel gebruik is. Wij bieden altijd het best passende advies en innovatief maatwerk in welke sector dan ook.

Wil jij energie besparen met duurzaam koelen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.