Zonnepanelen

Koelinstallaties en zonnepanelen gaan prachtig samen. Als het buiten warm en zonnig is, heeft de koelinstallatie binnen meer energie nodig. Zonnepanelen zijn dus een ideale manier om extra rendement uit je koelinstallatie te halen.

Kosten besparen

We kunnen zonnepanelen (laten) installeren om je koelinstallatie zuiniger te maken. Ook als je al gebruik maakt van zonnepanelen, kunnen we deze energie gebruiken om onze koel- en vriescellen te laten draaien.

Off-grid koelen en vriezen met solar koelunits

Vink Koeltechniek levert verplaatsbare koelcellen 100% op zonne-energie draaien. Dit betrouwbare systeem kan koelen of vriezen, werkt 24/7 en heeft geen elektrisch netwerk nodig. Perfect geschikt voor afgelegen locaties of rampgebieden.

Een slimme oplossing

Vinks mobiele koel- en vriescellen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn ontworpen volgens de Europese maatstaven. De zonnepanelen zijn verbonden met een systeem dat extra zonne-energie opslaat voor de nacht. Deze slimme koeloplossing is eco-vriendelijk, heeft geen operationele kosten en vereist weinig onderhoud.

Technische informatie

De koelunits komen in twee uitvoeringen: een 40 voet of 20 voet container. Beide uitvoeringen hebben de zonnepanelen op het dak. Er zijn koelunits voor koelen (0,5 / 5 ˚C) en vriezen (-24 /-18˚C). Door een thermisch energie-opslagsysteem blijven de producten in de koelunits 24/7 gekoeld of bevroren.

Voedselverspilling

De wereldwijde uitdaging van voedselverspilling is groot, en nog meer in ontwikkelingslanden waar een groot deel van de lokale oogst wordt verspild als gevolg van hoge temperaturen, slechte infrastructuur en een gebrek aan koeling. In gebieden waar een betrouwbaar energienet ontbreekt, kunnen koelsystemen op zonne-energie het verschil maken.

Farmacie

Belangrijke vaccins en medicijnen kunnen veilig opgeslagen worden in een mobiele koelunit van Vink. Dit kan belangrijk zijn in rampgebieden, of andere gebieden waar geen elektriciteitsnetwerk aanwezig is.

Vis en vlees

Voedselveiligheid vereist speciale aandacht bij het bewaren van vlees en vis. Professionele koeling is essentieel om kwaliteitsvermindering en bacteriële groei te voorkomen. In Vink's mobiele koelunits worden vis en vleesproducten op een constante koele temperatuur bewaard. Bevroren vlees kan 24/7 bevroren blijven in een solar-koelunit.
.

Klik hier voor onze folder

Koelen met zonnewarmte Ook koelen met zonnepanelen?

Vink Koeltechniek heeft internationale ervaring met het ontwerpen van koelsystemen op zonne-energie. Maak een afspraak en we vertellen je graag meer.