Industriële koeltechniek

Het klimaat is aan het veranderen en stijgt nog sneller dan verwacht. Dit komt voor een deel door de CO2 uitstoot en onze sector heeft hierin een onmiskenbaar aandeel. 1 kilo uitstoot van het koudemiddel R404a staat gelijk aan een uitstoot van 4000 kilo CO2.

Industriële koeltechniek

Bij Vink Koeltechniek vinden we het van essentieel belang om onze verantwoordelijkheid hiervoor te nemen en voorop te lopen in onze sector als het gaat om duurzaamheid binnen de industriële koeltechniek. Inmiddels zijn we al 5 jaar gestopt met het gebruik van R404 en wij denken dat het nu tijd is voor een volgende stap. Met duurzame koudemiddelen hebben we als sector de oplossing voor de CO2 uitstoot. Daarom zetten wij tegenwoordig volledig in op industriële koeltechniek op basis van duurzame koudemiddelen zoals Ammoniak (NH3), CO2 (R744) en Propaan (R290).

Industriële koelingen van Vink

Niet alleen plaatsen we bij Vink een industriële koel- of vriescel. Wij helpen je graag met een specifiek probleem of een technische uitdaging. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden industriële koelinstallaties, scherfijsmachines en andere duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en warmteterugwinning. We bieden een totaaloplossing op gebied van industriële koeltechniek. Wij zijn al jarenlang specialist in innovatieve en duurzame industriële koeltechniek op maat. Duurzaamheid, innovatie en energiebesparing staan bij ons centraal en wij geven te allen tijde het best passende advies voor jouw situatie met een duurzame mindset. Wij bieden innovatief maatwerk in welke sector dan ook.

Kwaliteitseisen en wet- en regelgeving industriële koelsystemen

Industriële koelinstallaties dienen aan hoge kwaliteitseisen te voldoen, waarbij duurzaamheid en efficiëntie ontzettend belangrijk zijn. Vanwege de uitfasering van schadelijke koudemiddelen, wordt tevens gedwongen door de Europese wetgeving om op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Vink Koeltechniek is bekend met deze kwaliteitseisen en wet- en regelgeving en wij zijn daarom al jaren bezig met duurzame koeloplossingen. Binnen de duurzame industriële koeltechniek gebruiken wij dan ook koudemiddelen als CO2, Ammoniak (NH3) en Propaan (R290). Al deze middelen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor chemische koudemiddelen.

Service Vink Koeltechniek

Wil jij overgaan op duurzame industriële koeltechniek? Dan ben je bij Vink Koeltechniek aan het juiste adres. Wij komen graag bij je langs om een passend advies te geven voor jouw situatie en hebben de afgelopen jaren veel ervaring op gedaan in het bouwen van duurzame koelinstallaties. Samen met jou kiezen we voor duurzame industriële koeltechniek die voldoet aan uw wensen, eisen en omgeving. Wil je energie besparen met duurzame koudetechniek? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.