Koelcellen en vriescellen

Vink Koeltechniek is al meer dan 40 jaar specialist in koelen en vriezen. Wij leveren alle mogelijke koeltechniek voor industrieel, agrarisch of commercieel gebruik. Denk bijvoorbeeld aan koelcellen, vriescellen, chillers, snelkoelers en snelvriezers. We maken oplossingen op maat, zodat ze precies aansluiten bij je productieproces. Vink levert duurzame koudetechniek met gebruik van milieuvriendelijke koudemiddelen.

Partner in koeltechniek

Wij kennen de eisen en de mogelijkheden binnen de koel- en vriestechniek. Met onze expertise zitten we aan tafel bij onze klanten. We verkopen niet zomaar koelcellen en vriescellen, we zoeken samen met de klant naar een maatwerkoplossing die precies past bij het productieproces. Zo krijg jij een koelcel die precies doet wat hij moet doen.

Efficiënte koelcellen en vriescellen voor voedselbereidingsbedrijven

Elke markt vraagt een eigen aanpak op het gebied van koelen en vriezen. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van koelcellen en vriescellen bij voedselbereidingsbedrijven. Dankzij deze ervaring weten we wat wel en niet werkt in deze branche.

Koelcellen, chillers en vriescellen

Koelcellen, chillers en vriescellen worden door ons aangepast aan jouw productieproces en de specifieke behoeften van de voedselproducent. We kijken naar de indeling van je bedrijfsruimte en houden de looproutes in de gaten. Denk bijvoorbeeld ook aan afstelbare elektrische deuren, een specifieke indeling van de koelcel en een online alarmsysteem bij storing in het proces van koelen en vriezen.

Snelkoelers

Het snel terugkoelen van verse producten of vers bereide producten is nodig om de smaak en kwaliteit van het product te behouden en te voldoen aan de wettelijke richtlijnen voor voedselveiligheid.

Snelvriezers en chillers

Invriestechnologie is belangrijk voor het conserveren en verwerken van veel verschillende levensmiddelen. Een korte invriestijd geeft minder uitdroging en de structuur van het product blijft beter intact. Hoe sneller je invriest, hoe minder water vrijkomt bij ontdooiing. Zo blijven de producten na het ontdooien vers. Wij leveren snelvriezers en chillers van de hoogste kwaliteit.

Hygiëne en HACCP-eisen

De eisen met betrekking tot de verwerking van bederfelijke producten worden steeds strenger. Zowel op het gebied van koeltechniek als van HACCP en hygiëne. Richtlijnen van de overheid geven aan dat de temperatuur van voedsel binnen 90 minuten van +70ºC naar +3ºC moet dalen om op een veilige manier snel terug te koelen. We houden altijd rekening met deze eisen, en zorgen ervoor dat jouw koeltechniek aan alle regels voldoet.

Contact Koelinstallatie nodig?

Wil je ook een koeloplossing op maat? Neem contact op, dan gaan we samen met jou op zoek naar de beste oplossing.