Nh3 koelinstallatie

Vanwege klimaatverandering en opwarming van de aarde wordt door de overheid het gebruik van HFK’s in rap tempo teruggebracht middels strengere de wet- en regelgeving op het gebruik hiervan. Een belangrijke oorzaak is namelijk de CO2 uitstoot en uitstoot van andere broeikasgassen en hierin heeft onze sector een onmiskenbaar aandeel. Een uitstoot van 1 kilo R404a staat gelijk aan een emissie van 4000kg aan CO2 en helaas komen we regelmatig lekkages tegen van installaties met meer dan 50 kilo R404.

Nh3 koelinstallatie

Genoeg reden om maatregelen te nemen en het tij te keren. Dat doen we dan ook bij Vink Koeltechniek. Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en voorop te lopen in de sector. Om die reden zijn we sinds 5 jaar gestopt met het gebruik van het koudemiddel R404. Tegenwoordig bouwen wij duurzame koeloplossingen zoals Ammoniak (Nh3) koelinstallaties, maar ook koelinstallaties met CO2 (R744) en Propaan (R290). Al deze middelen vormen een milieuvriendelijk alternatief voor chemische producten en zijn daarom de toekomst van de koeltechniek.

Eigenschappen Nh3 koelinstallaties

Ammoniak (Nh3) is één van de oudste koudemiddelen en al van begin af aan ideaal voor heel veel toepassingen. Een Nh3 koelinstallatie heeft namelijk uitstekende koeltechnische eigenschappen. Met Ammoniak (Nh3) kan een koelinstallatie worden gebouwd met optimale prestaties en een laag energieverbruik en dus koeltechnisch superieur en energie-efficiënt. Op die manier beperkt een Ammoniak koelinstallatie de milieuschade. Daarnaast zijn de veiligheidsrisico’s door nieuwere en betere technieken zeer acceptabel.

Behalve dat een Ammoniak koelinstallatie een milieuvriendelijke koeloplossing is, is het financieel gezien op termijn ook een aantrekkelijkere optie. In het begin vergt een natuurlijke koelinstallatie een iets grotere investering, maar dit zal zich snel uitbetalen in lagere energie kosten, lagere kosten bij eventuele storingen en bijdragen aan het vergroenen van uw onderneming. Ook biedt de overheid verschillende subsidiemogelijkheden voor onze Nh3 koelinstallaties, om zo dergelijke ontwikkelingen te stimuleren. Vanwege de huidige wetgeving en beschikbaarheid van chemische koudemiddelen wordt verwacht dat de prijs hiervan zal blijven stijgen en loopt uw bedrijf wellicht gevaar vanwege schaarste. Om deze redenen raden wij dan ook sterk aan om over te stappen op duurzame koudetechniek!

Service Vink Koeltechniek

Voor een Ammoniak koelinstallatie (Nh3) of andere duurzame koeloplossingen ben je bij Vink Koeltechniek aan het juiste adres. Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan op gebied van natuurlijke koelinstallaties en het ontwerpen, bouwen en onderhouden hiervan. We geven graag een passend advies en ontwerpen een maatoplossing. Deze realiseren we in je bedrijfsruimte en voeren onderhoud uit wanneer nodig. Inmiddels zetten wij volledig in op duurzame koudetechniek en kunnen wij onszelf specialist noemen in de bouw van Nh3 koelinstallaties en andere duurzame koeloplossingen. Of het nu voor industrieel, agrarisch of commercieel gebruik is; Vink Koeltechniek biedt altijd het beste advies en innovatief maatwerk.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.