Duurzame koudetechniek

Klimaatverandering is een feit. Uit het IPCC Milieurapport 2021 van de VN blijkt dat de temperatuur nog sneller stijgt dan verwacht. Een belangrijk aandeel hierin is de CO2 uitstoot en de uitstoot van andere broeikasgassen. Onze sector heeft een onmiskenbaar aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. Voor één kilo uitstoot van koudemiddel R404a staat een emissie van 4000kg aan CO2.

Duurzame koudetechniek

Bij Vink Koeltechniek vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en voorop te lopen in de sector wat betreft duurzame koudetechniek. Vijf jaar geleden hebben al we de beslissing genomen om geheel te stoppen met het gebruik van R404. We geloven dat het nu tijd is voor een volgende stap, en met duurzame koudemiddelen hebben we als sector de oplossing in handen. Op dit moment zetten wij volledig in op installaties die draaien op duurzame koudemiddelen zoals Ammoniak (NH3), CO2 (R744) en Propaan (R290).

Duurzame koudetechniek van Vink

Bij Vink Koeltechniek plaatsen we niet alleen een koel- of vriescel. Wij helpen je graag met een specifiek probleem of een technische uitdaging. Van ontwerp en engineering tot installatie tot onderhoud; wij bieden een totaaloplossing op gebied van duurzame koeltechniek en begeleiden daarbij het hele proces. Denk hierbij aan industriële koelinstallaties, scherfijsmachines en andere duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en warmteterugwinning. Vink Koeltechniek is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in innovatieve en duurzame koudetechniek op maat en bij ons staat duurzaamheid, energiebesparing en innovatie op gebied van duurzame koudetechniek centraal. Of het nu voor industrieel, agrarisch of commercieel gebruik is; Vink Koeltechniek geeft altijd het best passende advies voor jouw situatie op gebied van duurzame koudetechniek. Dit doen wij met een duurzame mindset. Wij bieden innovatief maatwerk in welke sector dan ook.

Kwaliteitseisen en wet- en regelgeving

Industriële koelinstallaties dienen aan hoge kwaliteitseisen te voldoen en daarbij is duurzaamheid en efficiëntie ontzettend belangrijk. Daarnaast dwingt de Europese wetgeving op de uitfasering van schadelijke koudemiddelen bedrijven te zoeken naar alternatieve oplossingen. Vink Koeltechniek is bekend met dergelijke kwaliteitseisen, wet- en regelgeving en al jaren bezig met duurzame koeloplossingen. Binnen de duurzame koudetechniek gebruiken wij dan ook koudemiddelen als Ammoniak (NH3), CO2 (R744) en Propaan (R290), welke allemaal een milieuvriendelijk alternatief zijn voor chemische koudemiddelen.

Service Vink Koeltechniek

Wil je het energieverbruik van jouw koeling verlagen? Dan ben je bij Vink Koeltechniek aan het juiste adres. Wij komen graag bij je langs om een passend advies te geven voor jouw situatie. Samen met jou kiezen we voor duurzame koudetechniek die voldoet aan uw wensen, eisen en omgeving. Dit doen wij op basis van jarenlange ervaring.
Wil jij energie besparen met duurzame koudetechniek? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.