Scherfijsmachine van Geneglace

Vink Koeltechniek levert industriële scherfijsmachines van het Franse topmerk Geneglace. Dit merk is de wereldleider op het gebied van ijsmachines. Wij ontzorgen onze klanten door te helpen met het kiezen van de juiste machines per situatie, het ontwerpen van een maatoplossing en deze te realiseren in de bedrijfsruimte van onze klant.

Scherfijsmachine

Scherfijsmachines produceren scherfijs. Scherfijs wordt gebruikt in grote, industriële toepassingen met dagproducties van 500kg tot over 50 ton en is ideaal voor koeling tijdens opslag, transport en presentatie. Scherfijsmachines produceren ‘droge scherven, welke een temperatuur van tussen de -10°C en -5°C hebben. Scherfijs wordt ook wel droogijs genoemd, omdat het voor 99% bevroren is wanneer het de ijsmachine verlaat. Doordat scherfijs bijna 100% ijs is, heeft het een grotere koelcapaciteit dan schilferijs. Scherfijs ziet eruit als witte glasscherven van ongeveer 2 mm dik.

Schilferijsmachine

Naast scherfijsmachines zijn er ook schilferijsmachines. Deze machines produceren schilferijs, wat ook wel ‘nat ijs’ wordt genoemd. Het verschil tussen scherfijs en schilferijs is dat de temperatuur van schilferijs hoger ligt (tussen de -1°C en 0°C) en dus een stuk minder bevroren is. Hierdoor produceert een schilferijsmachine een stuk energiezuiniger dan een scherfijsmachine. Echter heeft scherfijs door zijn bevroren staat een betere warmte inhoud. Schilferijs wordt voornamelijk gebruikt voor verse vis, voedselverwerking, of in de medische sector.

Voordelen scherfijsmachine

Het voordeel van een scherfijsmachine is dat het bijna 100% bevroren ijs produceert, waardoor de warmte inhoud groot is. Scherfijs is daarnaast goed te bewaren in een bunker en is uitermate geschikt voor grote, industriële toepassingen met een grote dagproductie.

Ijsbunkers voor MKB en industriële productie

Na productie kan ijs tijdelijk worden opgeslagen in ijsbunkers. Wij leveren alle mogelijke soorten ijsopslag: van eenvoudige geïsoleerde bakken tot geavanceerde ijssilo's met automatische ijsdosering. Voor het MKB bieden we kleine en middelgrote ijsbunkers van Geneglace en Follett met een capaciteit van 140 tot 1400 kilo. Het ijs wordt met de hand uit deze bunkers geschept. Daarnaast leveren we ijssilo's met capaciteiten van 2.000 kilo tot 60 ton voor industriële productieprocessen waarbij ijsopslag en ijsdosering nodig is.

Geneglace scherfijsmachine met natuurlijke koudemiddelen

Vink Koeltechniek is distributeur voor commerciële en industriële scherfijsmachines van het Franse topmerk Geneglace. Dit merk is wereldleider op gebied van ijsmachines. Onze scherfijsmachines werken met het chemische koudemiddel R449. Veel modellen zijn ook leverbaar voor toepassingen met de natuurlijke koudemiddelen Ammoniak (Nh3 / R717) of CO2 (R744). Deze koudemiddelen zijn duurzaam en mogen daarom in de toekomst gebruikt blijven worden. Zo ben je er zeker van dat je ijsmachines nog jaren meegaan.

Service Vink Koeltechniek

Wij helpen jou om de juiste ijsmachines voor jouw situatie te kiezen. We ontwerpen een maatoplossing, realiseren deze in je bedrijfsruimte en we voeren onderhoud uit wanneer dat nodig is. Zo ontzorgen we onze klanten al ruim 40 jaar.