IJsmachines

Wij leveren industriële ijsmachines van Geneglace. Dit Franse topmerk is de wereldleider op het gebied van ijsmachines. We helpen je om de juiste machines voor jouw situatie te kiezen. We ontwerpen een maatoplossing, realiseren deze in je bedrijfsruimte en we voeren onderhoud uit wanneer dat nodig is. Zo ontzorgen we onze klanten al ruim 40 jaar.

Scherfijs

Scherfijs is onderkoeld ijs met temperaturen rond -10°C tot -5°C. Het wordt ook wel droogijs genoemd, omdat het voor 99% bevroren is wanneer het de ijsmachine verlaat. Doordat scherfijs bijna 100% ijs is, heeft het een grotere koelcapaciteit dan schilferijs. Stukken scherfijs zien eruit als glasscherven, het zijn droge scherven opaalwit ijs van circa 2 mm dik. Het wordt voornamelijk in grote, industriële toepassingen gebruikt met dagproducties van 500kg tot over 50 ton.

Schilferijs

Schilferijs wordt ook wel 'nat ijs' genoemd en heeft een temperatuur tussen -1 ° C en 0 ° C. Het is 70-80% bevroren waardoor het gemakkelijker is om het in een vorm te duwen. Het is goedkoper dan scherfijs. Toepassingen van een schilferijs zijn onder andere verse vis, voedselverwerking, vershoudbuffetten en de slagerij. Ook in de medische sector wordt schilferijs gebruikt.

IJsbunkers

Na productie kan ijs tijdelijk worden opgeslagen in ijsbunkers. Wij leveren alle mogelijke soorten ijsopslag: van eenvoudige geïsoleerde bakken tot geavanceerde ijssilo's met automatische ijsdosering. Wij geven natuurlijk adviezen over de mogelijkheden die het best aansluiten bij jouw productieproces.

Toepassingen voor MKB

Voor het MKB bieden we kleine en middelgrote ijsbunkers van Geneglace en Follett met een capaciteit van 140 tot 1400 kilo. Het ijs wordt met de hand uit deze bunkers geschept. Deze ijsbunkers zijn met name geschikt voor de horeca, bedrijfsrestaurants, wellness resorts en viswinkels.

Industriële productie

Daarnaast leveren we ijssilo's met capaciteiten van 2.000 kilo tot 60 ton voor industriële productieprocessen waarbij ijsopslag en ijsdosering nodig is. Een startcommando is voldoende om het ijs automatisch uit te laden. De binnenzijde van de silo’s zijn gemaakt van roestvrijstaal waardoor ze erg lang meegaan.

Gekoeld transport met ijs

Scherfijs en schilferijs zijn ideaal voor koeling tijdens opslag, transport en presentatie. Omdat scherfijs geleidelijk afsmelt en warmte aan het product onttrekt, blijven producten vers zonder dat er sprake is van uitdroging.

Onderhoud ijsmachines

Als je ijsmachine het niet doet, krijg je problemen in je productieproces. Het is daarom erg belangrijk dat een professionele ijsmachine betrouwbaar is. Wij gaan preventief te werk door service en onderhoud uit te voeren voordat de problemen ontstaan.

IJsmachine natuurlijke koudemiddelen

Onze ijsmachines werken met het chemische koudemiddel R449. Veel modellen zijn ook leverbaar voor toepassingen met de natuurlijke koudemiddelen Ammoniak (Nh3 / R717) of CO2 (R744). Deze koudemiddelen zijn duurzaam en mogen daarom in de toekomst gebruikt blijven worden. Zo ben je er zeker van dat je ijsmachines nog jaren meegaan.

IJsmachines van Geneglace

GEA Geneglace produceert al meer dan 40 jaar scherfijsmachines en leveren een absoluut topproduct. Vink Koeltechniek is distributeur voor commerciële en industriële ijsmachines van het topmerk Geneglace. Ook levert Vink onderdelen ijsmachine en verzorgt onderhoud aan uw machine.

Contact Koelen met ijs?

Nieuwe ijsmachine nodig? Of heeft u problemen met uw huidige ijsmachine? Wij geven technisch advies over de beste oplossing.