CNC Grondstoffen BV

CNC Grondstoffen BV is een toonaangevend bedrijf voor de productie van champignoncompost. Het bedrijf zoekt voortdurend naar manieren om efficiënter en duurzamer te werken. De samenwerking met Vink leidde tot een unieke koeloplossing voor champignoncompost.

Broeiproces vertragen

Mirjam Klein Rot is site-manager bij CNC en vertelt hoe CNC samen met Vink tot een innovatieve koeloplossing is gekomen: ‘Nederland is de marktleider in champignoncompost. We hadden koeltechniek nodig om het broeiproces in de compost te vertragen totdat het bij de kweker ligt. Samen met Vink hebben we het idee uitgewerkt om ijs aan de compost toe te voegen.'

Productielijn met scherfijs

Tot nu toe werd deze manier niet gebruikt voor compost. Zo hebben we de huidige productielijn opgezet waarbij scherfijs wordt toegevoegd aan pakketten van 20 kilo. We kwamen bij Vink Koeltechniek terecht omdat er niet zo veel ijsmachineleveranciers zijn en we wisten dat zij specialisten zijn. Bovendien hadden we eerder al prettig met hen samengewerkt.

IJsmachines Geneglace

CNC hecht veel waarde aan innovatie en milieu. Daarom hebben we een installatie om de uitstoot van ammoniak en geurstoffen te beperken. We hebben twee scherfijsmachines van Geneglace door Vink laten installeren. Dit is een goede kwaliteit ijs van -8 ⁰C. Het is mooi doseerbaar en bestaat uit dunne schilfertjes ijs die worden gemengd met de compost.

Lage onderhoudskosten

Vervolgens wordt het in onze productielijn verpakt en getransporteerd. We voegen niet meer dan anderhalf procent ijs toe, anders zou het product te nat kunnen worden. Van al onze machines hebben onze ijsmachines de laagste onderhoudskosten. Dat is voor ons heel belangrijk natuurlijk omdat we milieubewust en kostenbesparend willen werken.

Goede samenwerking met Vink

'We vinden de samenwerking met Vink prettig omdat ze direct en eerlijk zijn en hun afspraken nakomen. Het is een goede partij om mee samen te werken en iets mee te ontwikkelen.’

Meer weten over scherfijs?

Vink is specialist in het koelen met scherfijs en schilferijs. Neem contact op voor meer informatie.