Wim Jansen XL

‘Door de samenwerking met Vink gebruiken we nu warmteterugwinning om ons hele gebouw te verwarmen.
Dat is echt ideaal!’

Koelcel verwarmt hele pand

Wim Jansen XL is groot in bloemen en sierproducten. In het mooie bedrijfspand van bloemengroothandel Wim Jansen XL in Moordrecht heeft Vink Koeltechniek een grote koelcel geplaatst om de dagelijkse aanvoer van bloemen vers te houden. Door warmteterugwinning wordt het hele pand verwarmd.

Koelruimte met grote ramen

Wim Jansen vertelt: ‘Onze bloemen worden dagelijks vers geleverd vanuit de veiling in Aalsmeer en gaan direct de koelcel in. Vink heeft een koelruimte van 100 m2 met grote ramen erin gebouwd, zodat onze klanten ook van buitenaf de bloemen goed kunnen zien.'

Terugdringen energiekosten

In samenwerking met Vink hebben we de energiekosten terug weten te dringen door alle warmte op te vangen en terug te pompen in de vloer. Door de restwarmte van die koelcel kunnen we het hele gebouw van 1400 vierkante meter verwarmen. Dat is echt ideaal!

Snelle service van Vink

‘Vink is een actief bedrijf in de koeltechniek en levert prijstechnisch goede kwaliteit. Wat me bevalt aan Vink is de snelle levering, de service en het nakomen van gemaakte afspraken. Voor ons is een goed werkende koelcel belangrijk, want we staan bekend om onze topkwaliteit verse bloemen tegen goede prijs en dat willen we graag zo houden.'

Koelcel op maat

Meer weten over maatwerk koeltechniek, koelcellen op maat of de mogelijkheden van warmteterugwinnning? Vink Koeltechniek legt graag de mogelijkheden uit.