Service & onderhoud

Service koelinstallatie

Uw koelinstallatie of vriescel moet betrouwbaar en optimaal functioneren, dag en nacht. Goed onderhoud is het behoud van koelapparatuur en koelinstallaties en verlengt de levensduur. Daarom biedt Vink Koeltechniek haar klanten een servicecontract aan met regelmatig onderhoud door een monteur koudetechniek.

Onderhoudscontract koeltechniek

Binnen het onderhoudscontract vallen preventieve en correctieve werkzaamheden voor koeltechniek onderhoud. Alle monteurs beschikken over ruime productkennis en hebben de vereiste papieren. De bedrijfsauto's zijn standaard uitgerust met een uitgebreid assortiment aan koeltechnische materialen en gereedschappen voor onderhoud koelinstallatie en koelcelreparatie.

Actieve monitoring koelinstallatie

Het belang dat een koelinstallatie goed blijft draaien is groot, daarom monitort Vink de installaties actief door middel van sensoren in de koelinstallaties. Vanuit het kantoor van Vink kan op een koelinstallatie worden ingelogd om te checken wat er aan onderhoud nodig is.

Vink ontzorgt

Bij een storing krijgt Vink automatisch een bericht per e-mail binnen. Zo kan het gebeuren dat Vink al ter plaatse is om het probleem te verhelpen terwijl het bedrijf nog niet eens heeft gemerkt dat er een storing is. Vink ontzorgt.

Voordelen onderhoudscontract

Vink Koeltechniek is voor haar klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar en kan in dringende gevallen zeer snel en flexibel reageren.

  • 24 uur en 7 dagen per week servicemonteur koeltechniek beschikbaar
  • Snelle en flexibele reactie van vakkundige monteurs
  • Monteurs beschikken over ruime ervaring en productkennis
  • In bezit van alle vereiste certificering
  • Bedrijfsauto's zijn uitgerust met een uitgebreid assortiment aan koeltechnische onderdelen en gereedschappen.

Europese en Nederlandse regelgeving

• Europese F-gassen verordening (voorheen STEK) eisen t.a.v. lekdichtheid van de koelinstallatie
• SGS PED (Pressure Equipment Directive eisen die de veiligheid van drukapparatuur waarborgen (CE-markering)
• EPBD (Energy Performance of Buildings Directive)eisen t.a.v. energieprestatie
• HACCP en CBL keuringen

F-gassen verordening

Elke eigenaar of beheerder van een koelinstallatie dient te voldoen aan de Europese en Nederlandse regelgeving m.b.t. milieu, veiligheid en hygiëne. Voor u als eigenaar zijn de F-gassen verordening en de PED (Pressure Equipment Directive) het meest van toepassing.

STEK-gecertificeerd

De F-gassen verordening geeft aan dat onderhoud en reparaties uitgevoerd dienen te worden door een bedrijf dat F-gassen- en STEK-gecertificeerd is. Deze bedrijven zijn herkenbaar aan het STEK-logo (zie ook www.stek.nl). Elke Vink monteur heeft de benodigde certificaten en is volledig op de hoogte van alle regelgeving betreffende kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.

Uitfasering van koelmiddel R22

Sinds 2015 mag er geen R22 of met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruikt worden in koel-, vries- en airconditioninginstallaties. Voor eigenaars van R22 koel- en klimaatinstallaties is het noodzakelijk om actie te ondernemen en een servicemonteur koeltechniek in te schakelen omdat het geregenereerde koelmiddel R22 steeds schaarser wordt en dit uitval van installaties tot gevolg kan hebben.

Vraag ons advies over uitfasering koudemiddelen. Onderhoud Koeltechniek nodig?

Vink Koeltechniek kan u adviseren over de opties die mogelijk zijn voor uw koelinstallatie.
Bel 0182-342 239 voor vrijblijvend advies.