Wrist-Klevenberg

Ondanks de huidige coronacrisis liggen de ontwikkelingen en innovaties bij Wrist-Klevenberg niet stil. Wij vervangen de volledige koel- en vriesinstallatie en maken deze duurzaam.

Wrist-Klevenberg zet hiermee een volgende stap in het verduurzamingsproces. Met de nieuwe installatie wordt de overstap op het natuurlijk koudemiddel CO2 gemaakt.

Tegengaan broeikaseffect

Met de keuze voor een CO2 koel- vriesinstallatie draagt Wrist-Klevenberg bij aan het tegengaan van het broeikaseffect. Als het een keer mis gaat met de installatie, en er koudemiddel in de omgeving lekt, dan is de CO2 uitstoot 4000x beter voor het milieu dan chemische koudemiddelen.

Dankzij het uitgebreide besturingssysteem is het mogelijk om de installatie zo efficiënt mogelijk aan te passen aan de omgevingstemperaturen. De installatie wordt 24 uur per dag gemonitord door een centrale computer. Het is daarnaast ook mogelijk om de installatie op afstand handmatig te monitoren en bij te stellen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor Wrist-Klevenberg. Ze kunnen hiermee op verantwoorde manier de kwaliteit van de producten blijven garanderen.

Jarenlange samenwerking

We werken al jaren samen met Wrist-Klevenberg. De installatie is 100% speciaal ontworpen voor de klant. We zijn de enige op de wereld die het op deze manier doen. De wensen van de klant worden in kaart gebracht, en daarna gaan we aan de slag met ontwerp.

Alle onderdelen worden hierbij zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. Hierbij houden we ook rekening met andere elementen binnen het project. Zo verzorgen we nu ook de niet-specifieke koeltechnische werkzaamheden, denk hierbij aan het realiseren van een passende vloer.

Koploper

Met de overstap naar natuurlijke koudemiddelen is Wrist-Klevenberg koploper in de markt. Ondanks dat de overheid een streng beleid voert om chemische koudemiddelen uit te faseren draait op dit moment zo’n 5% van de installaties die nu in het veld staan op natuurlijke koudemiddelen. Bij nieuwbouw ligt dit percentage wel hoger.

Vlotte overstap

Niet alleen de installatie zelf is efficiënt, ook het gefaseerde proces naar de montage toe hebben we goed uitgedacht. De oude machines stonden gedeeltelijk buiten op het dak. De nieuwe machines staan aan de zijkant van het gebouw.

De oude installatie kon dus blijven staan terwijl de nieuwe installatie werd geplaatst. Dat zorgde voor een vlekkeloze overstap op het nieuwe systeem waarbij de vriezer niet heeft stilgestaan. Pas nadat de nieuwe installatie een week zonder problemen heeft gedraaid, halen we de oude installatie weg.

Klaar voor een duurzame upgrade? Wij ontwerpen de oplossing voor jou

We denken graag mee over de toekomst van jou bedrijf. We zorgen voor een duurzame oplossing waar jij nog jaren mee vooruit kan.