Kivits BV

Kivits BV is een groothandel voor poeliers, slagerijen en maaltijdenwinkels. Vink werd betrokken bij de opbouw van de nieuwe fabriek.

Koelhuis met sandwich koelpanelen

Kivits levert producten aan de ambachtelijke verswereld. Toen de nieuwe fabriek in Zoetermeer gebouwd werd, werd Vink betrokken bij de opbouw van het pand zodat het afkoelproces zo efficient mogelijk ingericht kon worden.

Eén groot koelhuis door koelpanelen

Mede-eigenaar Cees Meiderwijk vertelt: ‘Qua koeltechniek is onze fabriek één groot koelhuis geworden, omdat het helemaal is opgebouwd uit sandwich koelpanelen. Dat is hygiënisch en makkelijk schoon te houden. We hebben in totaal 1.500 m2 aan koelruimte met daarin koelcellen en vriezers.'

Adequate koeltechniek

Bij voedselbereiding zijn we gebonden aan strikte HACCP regels over hygiëne en over het afkoelen van voedsel. Door adequate koeltechniek wordt de hoogst haalbare smaak en kwaliteit in dagverse producten behouden.

Versneld terugkoelen in vriescel

In onze grote vriescel koelen we voedsel terug van 160 ⁰C naar 24 ⁰C in 45 minuten tijd. Dat gebeurt in een shock freezer waar we een zevenlaags koelband in hebben staan. Het is er -15⁰C, maar heeft een gevoelswaarde van -45 ⁰C doordat koude wind langs de producten blaast. Daarna bewaren we het in de koelcel. Zo is het product binnen 4 uur na bereiding onder de 7⁰C.

Ik hoef maar te bellen en het staat er!

'Het mooie van Vink is dat ze al in het voortraject met je meedenken en ook zelf op de werkvloer meebouwen waardoor ze direct iets kunnen aanpassen. Blijkt bijvoorbeeld tijdens de bouw dat een muur anderhalve meter naar rechts moet, dan is dat voor Vink geen enkel probleem. Vink is flexibel en deskundig. Ook de snelle levering is prettig; ik hoef maar te bellen en het staat er!‘

Koudetechniek nodig?

De professionals van Vink Koeltechniek denken graag mee over de meest efficiënte routing binnen uw bedrijf. In een vrijblijvend gesprek spreken we graag de mogelijkheden door.