Allways Transport

Op de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curacao is altijd vraag naar producten uit niet-Caribisch Nederland. Allways Transport in Dordrecht is een schakel in de keten die ervoor zorgt dat de eilanden bevoorraad worden.

Marc Verschure nam het bedrijf - dat 35 jaar bestaat - 12 jaar geleden over. "We werken samen met rederijen," legt hij uit. "De lading ligt hier in onze loods, we vullen de container en aan de overkant gaan producten onze loods weer in."

Om het aanbod uit te kunnen breiden en een unieke marktpositie te veroveren, heeft Marc een vriescel laten bouwen door Vink. "Dankzij de vriesloods kunnen supermarkten bedienen door bevroren producten te leveren."

Uiteindelijk is een speciaal ontworpen vriescel opgeleverd. Met een ruimte van 18 bij 13 meter, 10 meter hoog, is het een grote cel geworden met genoeg ruimte voor groei. Een extra ruimte aan de voorkant functioneert als een sluis. Daarmee wordt voorkomen dat te veel vocht naar binnen komt.

De installatie draait op het natuurlijke koudemiddel Co2, waardoor deze energiezuinig kan draaien. Bovendien kon daardoor gebruik worden gemaakt van de energie-investeringsaftrek voor een financieel voordeel.

Dankzij de monitoring op afstand, kan Vink vanuit Bergambacht precies zien hoe de installatie draait. Zo kunnen storingen op afstand worden opgelost, of zelfs helemaal worden voorkomen.

Wil jij je klanten ook meer kunnen bieden? Laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn!

We denken graag met je mee over koeloplossingen die bijdragen aan jouw business. We zorgen voor een duurzame investering waar jij nog lang mee vooruit kan.