Efficient koelen

Duurzaamheid, energiebesparing en innovatie staan bij Vink Koeltechniek hoog in het vaandel.

Duurzaam koelen

Wij pakken iedere klus aan met een duurzame mindset en maken je koeloplossing zo energie-efficiënt als mogelijk. Dit resulteert in geoptimaliseerde koeloplossingen die precies doen wat jij nodig hebt, zonder onnodig veel energie te gebruiken. Daarbij beperken we het gebruik van koudemiddelen die schadelijk zijn voor het milieu.

Koudeverlies tegengaan

Koudeverlies tegengaan is een belangrijke stap in het verduurzamen van je koeling. Door te voorkomen dat koude lucht uit je installatie ontsnapt, maken we je koeling meteen een stuk efficiënter. Om dit te bereiken maken we gebruik van automatisch sluitende deuren, tochtgordijnen en luchtsluizen.

Verlichting

Het soort verlichting in je koel- of vriescel heeft ook een invloed op je energieverbruik. We maken uitsluitend gebruik van LED-verlichting. Dat heeft twee grote voordelen. Ten eerste geven LEDs bijna geen warmte af. Het laatste wat je in je koelcel wil, is een lamp die het koelproces direct tegenwerkt. Daarnaast is de LED-verlichting ook veel zuiniger in het gebruik. Het kost minder stroom en de levensduur is tien keer langer dan dat van TL-verlichting.

Meer duurzame oplosingen

Er zijn nog meer manieren om je koeling efficiënter en milieuvriendelijker te maken. Lees onze pagina’s over koelen met zonnepanelen en warmteterugwinning.

Contact Ook efficient koelen?

Vink denkt graag met je mee over het verlagen van het energieverbruik van je koeling. We komen graag langs om samen te kijken naar je situatie zodat we een passend advies kunnen geven.

Ook energie besparen met een efficiënte koeltechniek? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.