Restaurant Fred: exclusief restaurant voor pure genieters

/static/image/64/10/Fred005.jpg

Michelinster
Fred Mustert, chef-kok en eigenaar van sterrenrestaurant Fred, heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse gastronomie: Al 20 jaar kookt hij de sterren van de hemel en is hij de trotse bezitter van een Michelinster, eerst bij restaurant Zwethheul in Schipluiden en La Vilette in Rotterdam en nu bij Restaurant Fred in Rotterdam. Daarnaast werd Restaurant Fred in de afgelopen jaren uitgeroepen tot het mooiste restaurant van Nederland, tot bezitter van het mooiste toilet van Nederland én met de beste wijnkaart van Nederland. En dat alles is niet voor niets: In dit exclusieve restaurant draait alles om klasse en kwaliteit. Fred Mustert is een tevreden klant van Vink Koeltechniek en legt uit waarom.

Een kwestie van vertrouwen
‘Ik ben al 20 jaar klant bij Vink voor koeltechniek. Bij Vink is het een vertrouwenskwestie: door onze lange relatie weet ik dat Vink begrijpt hoe belangrijk het voor mij is om door te kunnen gaan. We hebben klimaatbeheersing en de koeltechniek in de keuken komt ook bij Vink vandaan, daarnaast verzorgt Vink het onderhoud. Wij werken super efficiënt en moeten er van op aan kunnen dat de koelinstallatie altijd blijft draaien en goed op temperatuur blijft. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en Vink snapt dat het een groot probleem is als de koeling hapert, denk bijvoorbeeld aan de verse truffels die erin liggen. Als er wat is, wordt het dan ook snel opgelost. Bij Vink is niets onmogelijk.' 

Maatwerk
‘De specialiteit van Vink is het leveren van maatwerk. Deze antieke kaastafel stamt uit 1800. Ik heb er wielen onder laten zetten zodat we met de kaaswagen langs de gasten kunnen rijden. Alle kazen kopen we rechtstreeks in Frankrijk. Het zijn gerijpte kazen dus die ruik je behoorlijk. Bovendien moeten die kazen bewaard worden bij een temperatuur tussen de 10-12 ⁰C. Vink heeft daarom een speciale koelunit om de antieke wagen heen gebouwd, met daarin een ontgeuringsinstallatie om het restaurant te vrijwaren van vervelende luchtjes. Dat is de kracht van Vink Koeltechniek: Ze leveren geen standaard oplossingen, maar zijn flexibel en ervaren met het afleveren van maatwerk koeling. Als iets niet voorradig is kunnen ze het altijd zelf voor je maken. Zo'n kaaskoeling is best klein en verfijnd, maar ook dat kunnen ze als de beste.'

Kwaliteit
‘Voor een sterrenrestaurant is het belangrijk dat het materiaal solide is en van hoge kwaliteit. Ik wil niet het goedkope segment met RVS deuren, want die sluiten niet goed. Ik heb grote wijnkasten die op temperatuur moeten blijven, een koelcel, gekoelde werkbanken in de keuken, airconditioning, diepvriezers, ijsblokjesmachines, kaaskoeling en buffetkoeling. Koeltechnisch heb ik altijd alles bij Vink gedaan en ik ben nooit ergens anders geweest. Omdat alles van hoge kwaliteit moet zijn en Vink solide koelmateriaal van goede kwaliteit levert.'

Airconditioning
‘Luchtbehandeling en airco is altijd een groot probleem in restaurants. Ik ken geen één restaurant dat daar geen probleem mee heeft. Je wilt niet dat de gasten in het restaurant last hebben van stank uit de keuken. Er moet balans zijn tussen de afzuigkap in de keuken en de aanvulling van verse lucht in het restaurant maar er moet geen onderdruk in het restaurant ontstaan. Dat luistert allemaal heel nauw. Ik weet niet hoe het komt, het zal misschien de kwaliteit van Vink zijn, maar ik heb nooit problemen gehad. Je moet begrijpen wat lucht doet en hoe je dat kunt leiden, en dat kan Vink als de beste.'

www.restaurantfred.nl

Afbeeldingen

  • Fred002
  • Fred003
  • Fred001
  • Fred004