Interfish IJmuiden

Interfish in IJmuiden is een internationale groothandel in Noordzeevis, schaal- en weekdieren en levert wekelijks tussen de 40 en 50 ton vis, met name aan buitenlandse bedrijven. Speerpunten van het bedrijf zijn kwaliteit, hygiëne en duurzaamheid.

Groen bedrijf

Als ‘groen’ bedrijf was Interfish op zoek naar duurzame koeling voor bewaring en transport van verse vis. Directeur Henk van der Deijl: "We waren al vrij duurzaam bezig met zonnepanelen, warmteterugwinning en led-verlichting."

Duurzame koeling voor vis

Toen onze ijsmachines onderhoud nodig hadden, kwamen we bij Vink Koeltechniek terecht. We wilden alles duurzaam doen en omdat freon er steeds meer uitgaat, vroegen we Vink wat een goede oplossing zou zijn. Hij adviseerde een milieuvriendelijke ammoniakinstallatie. Ammoniak (NH3) is het natuurlijke koudemiddel R717.

Scherfijsmachine op ammoniak

Vink heeft een Geneglace scherfijsmachine op ammoniak geplaatst met een productie van 10 ton per 24 uur. Dat is supergoed gegaan. Hij staat bij ons boven op het dak boven de ijsbunker. Er zit ook een extra beveiliging op met een ammoniak detectiesysteem.

Klanten vragen om duurzaamheid

Waarom duurzaam? Het is energiebesparend natuurlijk en op de lange duur kostenbesparend. We willen als bedrijf een groene uitstraling hebben. We werken met grote supermarkten in het buitenland en die vragen steeds vaker wat je als bedrijf doet met duurzaamheid, dat is een goede ontwikkeling. In onze regio IJmond zijn we genomineerd in de top 3 voor de MKB Duurzaamheid Award en Nuon heeft een filmpje gemaakt over onze manier van werken.

Ik vind goede service erg belangrijk

Vink is een actief en ondernemend bedrijf, ze geven hele goede service en dat vind ik erg belangrijk. Als je belt, word je niet van het kastje naar de muur gestuurd. Service, kwaliteit en prijs, dat zit eigenlijk allemaal wel goed bij hen.

Fiscaal voordeel

Omdat Interfish voor een duurzame ammoniakinstallatie koos, kwam het bedrijf in aanmerking voor de Energie Investerinsaftrek (EIA), wat hen een fiscaal voordeel oplevert. Bovendien kregen ze een lagere energierekening en voldeden ze aan de F-gassenregeling.

Koeltechniek aan boord en aan wal Viskoeling nodig?

Vink Koeltechniek heeft invriezers, chillers, ijsmachines, koelcellen, vriestunnels en alle andere koelproducten die u nodig heeft voor uw visverwerkingsbedrijf. Daarbij maakt het niet uit of dat nu aan wal of aan boord van een schip is. Door jarenlange ervaring met het koelen en vriezen van versproducten kan Vink Koeltechniek u goed adviseren bij het zoeken naar de juiste koeltechnische oplossing voor uw product.