CTH

Combinatie Teysen van der Hengel BV (CTH) is één van de grootste verwerkers van darmpakketten ter wereld. Hun core business is de verwerking van natuurdarmen voor de productie van alle soorten worst.

Producten verduurzamen

Hans Berkelder is manager Kwaliteit, Milieu en Organisatie bij CTH in Boxtel en vertelt: 'Met 45 medewerkers moeten we 1300 darmpakketten per uur verwerken. De verschillende onderdelen worden gebruikt voor voedselproductie, dierenvoeding en in de farmaceutische industrie. Voor ons is het belangrijk om onze producten zo snel mogelijk te verduurzamen. Vink Koeltechniek is daarin een goede partner.'

Vink is prijstechnisch scherp

Vink is gespecialiseerd in verduurzamen, bijvoorbeeld door middel van koelen met water of koelen met ijs. We zijn al jaren klant bij Vink Koeltechniek. Vink is goed op de hoogte van de huidige ontwikkelingen in de koeltechniek en is prijstechnisch scherp.

Sparringpartner

Voor mij is het ook belangrijk om een sparringpartner te hebben voor een win-win kennisoverdracht op de lange termijn, om zo duurzamer en voordeliger zaken te kunnen doen. Eén van onze producten is de pancreas ofwel de alvleesklier. Omdat de insuline in de pancreas snel afbreekt, moet deze binnen 20 minuten worden ingevroren om de kwaliteit van de insuline te behouden.

Versneld invriezen

Vink Koeltechniek heeft een speciale vriezer voor de pancreas op maat gemaakt met daarin kleine ruimtes waar de pancereas in kleine schaaltjes van zacht pvc-materiaal worden geplaatst. Onder hoge turbulentie wordt de pancreas zo snel mogelijk ingevroren naar -18 ⁰C. Hiermee helpt Vink ons om door te ontwikkelen naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van ons eindproduct.

Energiezuinige vriesinstallatie

Onze nieuwe vriesinstallatie is allemaal maatwerk en door Vink energiezuinig gemaakt. De deuren van onze nieuwe invriescel sluiten zich bijvoorbeeld automatisch. En zodra je de deur opendoet, slaan de ventilatoren meteen af. Als de deur langer dan één minuut openstaat, zegt de computer ‘ik sluit ook de compressor af.’

Koeltechnische ontwikkelingen

Zo besparen we natuurlijk flink energie. Dat is het mooie van Vink; ze zijn goed in koelen, maar ze weten ook welke componenten er op de markt te koop zijn en wat de laatste koeltechnische ontwikkelingen voor de toekomst zijn.

Een partner die met je meedenkt

Vink is een partner die met ons meedenkt. Omdat je beiden gemotiveerd bent om door te ontwikkelen, zoek je elkaar zakelijk ook op. We brainstormen regelmatig. Zo hebben we een nieuwe techniek bedacht om varkensmagen te koelen, iets dat nog niet op de markt te koop is.

Dat is typisch Vink

Varkensmagen kunnen gebruikt worden voor diervoeding, maar worden ook naar China geëxporteerd omdat het daar een lekkernij is. Samen met Vink zoeken we dan de beste koeltechniek om varkensproducten in te vriezen en te transporteren. Dat is typisch Vink; die gaat niet voor standaardoplossingen, maar doet specialistische dingen.

Op zoek naar innovatieve sparringspartner?

Zit u vol ideeën, maar weet u niet zeker of het koeltechnisch ook mogelijk is? We denken graag mee.