Vleesverwerking

vleesverwerking

Koelcel vlees

Vleeskoeling

Vleeskoeling voor het koelen en invriezen van vlees is een essentieel onderdeel voor de vleesverwerkings- industrie. Een goede koelcel vlees waarborgt de kwaliteit en houdbaar- heid van het vlees. Een koelcel slagerij van Vink garandeert een goede eindkwaliteit van uw product. 

Behoud van voedingswaarde en smaak
Vlees wordt na slachting in een koelruimte gehangen om te rijpen, of het wordt verder bereid tot een eindproduct. Daarna moet het zo vlug moge- lijk in de vleeskoeling op de juiste temperatuur worden ingevroren zodat de voedingswaarde en smaakeigenschappen optimaal behouden blijven.

Koelcel vlees: hygiënische coating

Vink levert hoogwaardige koeling voor de vleesindustrie en koelcel slagerij, onder andere van het betrouwbare Duitse merk Viessmann. Deze vleeskoeling is perfect afgewerkt, onder andere met een roestvrijstalen vloer. De wanden zijn zowel binnen als buiten afgewerkt met een speciale coating waardoor bacteriën zich minder snel hechten aan de koelcel vlees. 

Snel invriesproces voorkomt ijskristallen

Welke invriesmethode tijdens de vleeskoeling wordt gebruikt is belangrijk. Want als het invriesproces traag verloopt, kunnen zich ijskristallen vormen. Dit betekent dat de vochtmoleculen kapotgevroren zijn en bij ontdooiing het sap uit het vlees wegloopt. Daardoor wordt vlees droger, minder mals en gaat een deel van de voedingswaarde verloren.

Vleeskoeling en voedselveiligheid

Vlees vraagt om een goede behandeling, niet alleen vanwege hygiëne en voedselveiligheid maar ook vanwege het hoogwaardige karakter van het product zelf. Voor het behoud van de kwaliteit van vleesproducten speelt uw installatie van koelcel vlees een cruciale rol.

Koelcel slagerij en vleesindustrie

Vink Koeltechniek heeft veel ervaring in het toepassen van innovatieve koel- en vriesoplossingen voor de vleesverwerkingsindustrie. Vink levert naast een koelcel slagerij voor opslag van vlees, ook vriescellen en snelkoelers en adviseert u graag bij het vinden van de juiste koeltechnische oplossing.

Kies voor goede eindkwaliteit van uw product

Omdat de kwaliteit en de houdbaarheid van het vlees gewaarborgd moeten blijven, is de keuze voor een goede koelinstallatie heel belangrijk. Een koelcel van Vink voldoet aan de strengste hygiënische eisen. Neem contact op voor meer informatie.