Brandt & Levie - Worstmakers 'on a mission.'

Gepubliceerd op 02 April 2015

/static/image/262/10/Worstatelier%20Brandt%20Levie%202.jpg

Medewerkers van Vink zijn 'slager voor 1 dag' bij eerste workshop in het nieuwe 'Worstatelier’

Brandt & Levie is een jong en dynamisch bedrijf in Amsterdam, vol ambities en ideeën. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘worstmakers on a mission’.

Drie culinaire vrienden worden succesvolle worstmakers

In 2011 zijn drie vrienden (koks en worstmakers) na diverse culinaire omzwervingen in een kelder in Baambrugge begonnen met zelf worst maken. Het ambacht en de receptuur van hun (droge) worsten werden hier geperfectioneerd, maar omdat de ruimte te veel beperkingen had, werd gezocht naar een nieuwe locatie. Die is gevonden aan de Archangelkade in Amsterdam: goed bereikbaar, toch dichtbij de stad en met mogelijkheden.

Nieuwe locatie vraagt om nieuwe koelinstallatie op maat
Vink Koeltechniek heeft voor dit nieuwe pand het ontwerp en de realisatie van de koelinstallatie voor zijn rekening genomen. De koelinstallatie is geheel ontworpen naar de wensen en eisen van de klant, zodat een optimaal resultaat behaald kan worden.

Idee voor 'Worstatelier' wordt werkelijkheid door crowdfunding
De ambities van Brandt & Levie waren echter groter dan de portemonnee. Met een crowdfundingsproject werd het toch mogelijk om alle ambities te kunnen realiseren: op de eerste etage van hun pand een echt ‘worstatelier’ bouwen waar mensen – na een rondleiding – zich tijdens een workshop zelf mogen storten op het ambacht van worst of paté maken en een eigen slagerswinkel waar mensen zelf hun worst, ham of paté kunnen halen. Inmiddels is het worstatelier gereed en het personeel van Vink Koeltechniek had de grote eer de eerste workshop te mogen volgen. Ook de winkel is bijna klaar en zal binnen afzienbare tijd worden geopend.

Enthousiasme, gedrevenheid en passie
Zodra je het bedrijf binnenstapt, voel je het enthousiasme, de gedrevenheid en passie. Het oogt professioneel, netjes en...nieuw. Tijdens de ontvangst met koffie en appelgebak wordt in vogelvlucht de geschiedenis van het bedrijf verteld, hun werkwijze, en worden de plannen voor de dag gesmeed: wat kunnen we ‘maken’ van dat varken? Er blijken meer dan genoeg mogelijkheden te zijn.

Aan de slag met ‘ons varken’
Gewapend met een plan zijn we aan de slag gegaan met ‘ons varken’. Onder deskundige leiding van Herman Mulder, een echte Hollandse slager, met passie voor het vak en met veel kennis (die hij vol enthousiasme met ons deelt), hebben we het varken uit elkaar gehaald en verwerkt tot rollade, droge worst, verse worst, bacon, coppa, speklappen en zeeuws spek. Het was een mooi gezicht om de koeltechniekers van Vink aan het werk te zien als uitbener, slager en worstmaker.

Demonstraties uitbenen
De lunch, verzorgd in het worstatelier, was uitstekend en vanzelfsprekend met diverse producten uit eigen keuken! Onze workshop werd afgewisseld met twee demonstraties uitbenen: Kees de Groot (uitbener) en Joop Prins (slager) haalden in een razend tempo met grote precisie de varkens uit elkaar, elk met een andere techniek. De dag werd afgesloten in het gezellige worstatelier waar onder genot van een drankje de ervaringen van de dag nog eens werd doorgenomen.

De beste worsten geproduceerd op een verantwoorde manier
We hebben genoten van een gezellige, leerzame en leuke dag in een bruisend bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. En we hebben ontdekt wat de passie is van Brandt & Levie: De beste worsten produceren op een verantwoorde manier, voor mens en dier. Dat belooft nog veel moois voor de toekomst!

 

Images

  • Worstatelier Brandt&Levie
  • uitbenen workshop Vink
  • Rollade maken Brandt&Levie
  • gehakt kruiden

Terug naar het overzicht