Off-grid koelen en vriezen

Vink levert mobiele koelcellen die 100% op zonne-energie werken.

Dé groene koeloplossing

Vink Koeltechniek levert verplaatsbare inloopkoelcellen die uitsluitend op zonne-energie werken. Dit betrouwbare systeem kan koelen of vriezen, werkt 24/7 en is vooral geschikt voor afgelegen locaties, rampgebieden en voor gebieden zonder een elektrisch netwerk.

Koelcellen op zonne-energie

Vinks mobiele koel- en vriescellen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn ontworpen volgens de Europese maatstaven. De zonnepanelen zijn verbonden met een systeem dat extra zonne-energie opslaat voor de nacht. Deze slimme koeloplossing is eco-vriendelijk, er zijn geen operationele kosten en het vereist weinig onderhoud.

Technische informatie

De afmetingen zijn een 40 voet of 20 voet container met zonnepanelen op het dak. Keuze tussen koelen (0,5 / 5 ˚C) of vriezen (-24 /-18˚C). De producten blijven 24/7 koel of bevroren, door een ingenieus thermisch energie-opslagsysteem.

Solar koeling en voedselverspilling

De wereldwijde uitdaging van voedselverspilling is groot, en nog meer in ontwikkelingslanden waar een groot deel van de lokale oogst wordt verspild als gevolg van hoge temperaturen, slechte infrastructuur en een gebrek aan koudeopslag. In gebieden waar een betrouwbaar energienet ontbreekt, kunnen koelsystemen op zonne-energie hét verschil maken.

Farmacie

Belangrijke vaccins en medicijnen kunnen veilig opgeslagen worden in een temperatuurgecontroleerde mobiele koelunit van Vink, met name in verwoeste gebieden en/of gebieden waar geen electriciteitsnetwerk aanwezig is.

Vis en vlees

De voedselveiligheid vereist speciale aandacht bij het bewaren van vlees en vis. Professionele koeling is essentieel om kwaliteitsvermindering en bacteriële groei te voorkomen. In Vink's mobiele koelunits worden vis en vleesproducten op een constante koele temperatuur bewaard. Bevroren vlees kan 24/7 bevroren blijven in een solar-koelunit.

Groente en fruit

In gebieden met een warm klimaat kan de verspilling van voedsel enorm zijn. Solar-koelunits stellen boerenbedrijven in staat de versheid van hun producten te verlengen voordat ze het verkopen op de locale markt.

Klik hier voor onze folder

Koelen met zonnewarmte Koelunits met zonnepanelen?

Vink Koeltechniek heeft internationale ervaring met het ontwerpen van off-grid koelunits en zorgde voor diverse succes stories. We geven graag meer informatie in een persoonlijk gesprek.