Koelen, vriezen en verwarmen

Vink Koeltechniek levert energiezuinige koelinstallaties met warmteterugwinning, warmtepompen, vriesinstallaties en op maat gemaakte koeloplossingen.

Efficiënte koelcellen en vriescellen

Elke markt vraag een eigen aanpak op het gebied van koelen en vriezen. Vink Koeltechniek heeft al veel koelcellen en snelvriezers bij voedselbereidingsbedrijven geïnstalleerd. Deze brede ervaring maakt Vink een waardevolle partner in het zoeken naar de meest efficiënte manier van koelen en vriezen voor uw bedrijf.

Vink koelen, vriezen en verwarmen

Vink levert maatwerk en zoekt naar de meest energiezuinige en innovatieve koeloplossing. De specialisten van Vink Koeltechniek hebben gedegen kennis in huis om te adviseren welke installatie koelen-vriezen het beste bij uw product past.

Energiezuinig verwarmen

Door hergebruik van warmte of door installatie van een warmtepomp kan een bedrijfsruimte energiezuinig verwarmd worden.

Warmtepomp alternatief voor cv

Een warmtepompsysteem onttrekt warmte uit de omgeving (buitenlucht, ventilatielucht, bodem of grondwater) en zet dit om naar bruikbare warmte om bijvoorbeeld een huis mee te verwarmen. Een warmtepomp wordt steeds vaker als duurzaam alternatief genoemd voor een cv-ketel. Vink Koeltechniek is gespecialiseerd in het installeren van energiezuinige warmtepompen met duurzame koudemiddelen.

Warmteterugwinning

Een warmtepompsysteem is eigenlijk een omgekeerde koelcel: er wordt warmte onttrokken aan de koelcel waardoor die ruimte koud wordt. Deze warmte moet ergens worden afgegeven (denk aan de buizen achter een koelkast). Een ideale situatie ontstaat als deze restwarmte wordt gebruikt om een ruimte of boiler mee te verwarmen.

Hergebruik restwarmte

Vink heeft veel ervaring met het op maat maken van koelinstallaties waarbij de restwarmte wordt hergebruikt en energie wordt bespaard.

Koelcellen, chillers en vriescellen

Koelcellen, chillers en vriescellen worden door Vink aangepast aan het productieproces en de specifieke behoeften van de voedselproducent. Denk bijvoorbeeld aan afstelbare elektrische deuren, een specifieke indeling van de koelcel en een online alarmsysteem bij storing in het proces van koelen en vriezen.

Vink Koeltechniek koelen en vriezen

Vink Koeltechniek is al meer dan 40 jaar specialist in koelen en vriezen. Alle mogelijke koudetechniek voor industrieel, agrarisch of commercieel gebruik kan door Vink worden geleverd.

Koelinstallatie of warmtepomp nodig? Meer informatie?

Op zoek naar meer informatie over maatwerk koeling of meer weten over de mogelijkheden van warmterugwinning? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.