Koelen met scherfijs

Industriële ijsmachines

Voor ontwerp, realisatie en onderhoud van industriële ijsmachines en koeling door middel van scherfijs en schilferijs is Vink Koeltechniek al ruim 40 jaar een vertrouwd adres.

Vink levert topmerken ijsmachines

Vink Koeltechniek levert professionele ijsmachines van de merken: Geneglace, Buus, Scotsman, Staff, Ziegra en Manitowoc. Daarnaast biedt Vink ook een verscheidenheid aan opties als het gaat om opslag en transport met ijs.

Gekoeld transport met ijs

Scherfijs en schilferijs zijn ideaal voor koeling tijdens opslag, transport en presentatie. Omdat scherfijs geleidelijk afsmelt en warmte aan het product onttrekt, blijven producten vers zonder dat er sprake is van uitdroging.

Snelle service ijsmachine

Vink levert ook een scala aan mogelijkheden als het gaat om opslag en transport met ijs. De goede relaties met leveranciers zorgt voor een correcte en snelle service bij levering en onderhoud.

Onderhoud industriële ijsmachines

De bedrijfszekerheid van een professionele ijsmachine is belangrijk omdat uitval leidt tot problemen in uw productieproces. De service & onderhoudafdeling van Vink Koeltechniek is ervaren in preventief en correctief onderhoud van scherfijsmachines.

Scherfijs machine

Scherfijs is onderkoeld ijs met temperaturen rond -10°C tot -5°C. Het wordt ook wel droogijs genoemd, omdat het voor 99% bevroren is wanneer het de ijsmachine verlaat. Scherfijs ziet eruit als glasscherven. Het zijn droge scherven opaalwit ijs van circa 2 mm dik.

Schilferijs machine

Schilferijs wordt ook wel 'nat ijs' genoemd en heeft een temperatuur tussen -1 ° C en 0 ° C. Het is 70-80% bevroren waardoor het gemakkelijker is om het in een vorm te duwen. Het is goedkoper dan scherfijs. Toepassing van een schilferijsmachine: verse vis, voedselverwerking, display- en vershoudbuffetten, de medische sector en slagerij.

IJsbunkers

Na productie kan ijs tijdelijk worden opgeslagen in ijsbunkers. Vink Koeltechniek levert alle mogelijke soorten ijsopslag: van eenvoudige geïsoleerde bakken tot geavanceerde ijssilo's met automatische ijsdosering. Vink Koeltechniek geeft deskundig advies over welke ijsopslag en capaciteit het beste past bij uw product.

Toepassingen voor MKB

Voor het MKB biedt Vink kleine en middelgrote ijsbunkers van Geneglace en Follett met een capaciteit van 140 tot 1400 kilo, waarbij het ijs er met de hand wordt uitgeschept. Deze ijsbunkers zijn met name geschikt voor de horeca, bedrijfsrestaurants, wellness resorts en viswinkels.

Industriële productie

Daarnaast levert Vink maatwerk ijssilo's voor industriële productieprocessen waarbij ijsopslag en ijsdosering nodig is met capaciteiten van 2.000 kilo tot 60 ton en meer. De binnenzijde van de silo is gemaakt van roestvrijstaal. Een startcommando is voldoende om het ijs automatisch uit te laten laden. IJsdoseringen op maat zijn ook mogelijk. Vink levert hiervoor oplossingen uit eigen fabriek.

IJsmachine natuurlijke koudemiddelen

Vink levert Geneglace scherfijsmachines werkend op de natuurlijke koudemiddelen Ammoniak (Nh3 / R717) of CO2 (R744). De machines zijn ook leverbaar voor toepassingen met R404a. Kijk voor meer informatie over Geneglace op de website van Geneglace. Als u op zoek bent naar een hoogwaardige en energie-efficiënte scherfijsmachine dan adviseren wij Geneglace.

Commerciële ijsmachines

GEA Geneglace produceert al meer dan 40 jaar scherfijsmachines en leveren een absoluut top product. Vink Koeltechniek is distributeur voor commerciële en industriële ijsmachines van het topmerk Geneglace. Ook levert Vink onderdelen ijsmachine en verzorgt onderhoud aan uw machine.

Topmerken ijsmachines Maatwerk koeloplossingen

Nieuwe ijsmachine nodig? Of heeft u problemen met uw huidige scherfijsmachine? Bel ons voor een technisch advies en/of reparatie.