Energiebesparend koelen

Duurzaamheid, energiebesparing en innovatie staan bij Vink Koeltechniek hoog in het vaandel.

Vink staat voor duurzaam

Door haar duurzame aanpak is Vink Koeltechniek in staat om energie-efficiënt te werken. Dit resulteert in optimale koudetechnische oplossingen met minimale toepassing van milieuonvriendelijke koudemiddelen.

Warmteterugwinning verlaagt kosten

Warmteterugwinning is het hergebruik van de warmte die in afvoerlucht of afvoerwater zit. De energie die wordt onttrokken aan de koelinginstallatie, kan worden hergebruikt voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld voor de verwarming van een kantoorpand, zwembad of boiler. Op deze manier wordt de koelinstallatie zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Energieverbruik verminderen

Een koelinstallatie of vriescel is veelal een grote energieverbruiker binnen een bedrijf, daarom is het belangrijk om na te gaan hoe zuiniger kan worden gewerkt. Vink kan langskomen om vrijblijvend te adviseren hoe u de energiekosten naar beneden kunt krijgen.

Tips om energie te besparen

Er kan al veel bereikt worden door koudeverlies in de koelinstallatie tegen te gaan. Bijvoorbeeld door gebruik van automatisch sluitende deuren, tochtgordijnen en luchtsluizen. Ook is de verlichting in een koel- of vriescel van invloed: LED-verlichting geeft veel minder warmte af dan TL-verlichting. Bovendien verbruikt LED-verlichting minder stroom en is de levensduur zo'n 10x langer dan van TL verlichting.

Zonnepanelen

Koelinstallaties zijn bij uitstek geschikt om op Photo Voltaic panelen (zonnecellen) te werken. Immers hoe warmer en hoe meer zon buiten, des te meer de koudevraag binnen. Naast warmteterugwinning, is dit een ideale manier om extra rendement uit uw bedrijfshuisvesting te behalen. We geven u graag meer informatie over de mogelijkheden tot energiezuinig koelen binnen uw organisatie.

Contact Ook energiezuinig koelen?

Vink denkt graag met de opdrachtgever mee over rendabele bedrijfsvoering door gebruik van milieubewuste en innovatieve koeltechniek. Bent u op zoek naar een energiebesparende koeloplossing?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.