Visserij en visverwerking

IJs006

Koelen van van verse vis

Viskoeling

Verse vis moet goed gekoeld bewaard worden in de viskoeling en kan het beste gepresenteerd worden op ijs om maximale versheid te garanderen. De bewaartemperatuur voor verse onbewerkte vis ligt tussen de 0 °C en 4 °C (de temperatuur van smeltend ijs). Bewerkte vis dient bewaard te worden op een temperatuur van maximaal 7°C. 

Schilferijs en scherfijs voor verse vis

Zowel scherfijs als schilferijs worden vaak gebruikt voor de presentatie van verse vis en andere versproducten. Voor ijsproductie levert Vink Koeltechniek diverse typen ijsmachines van goede kwaliteit, zodat uw product optimaal vers blijft in de viskoeling.

IJsmachines voor de presentatie van verse vis

Wij leveren de volgende topmerken commerciële en industriële ijsmachine voor viskoeling: Ziegra, Buus, Scotsman en Brema en Manitowoc ijsmachines. Daarnaast kunnen wij ook onderdelen leveren en het onderhoud aan uw ijsmachine verzorgen.

Koeltoonbanken voor viskoeling

Speciaal voor het presenteren van vis levert Vink Koeltechniek verschillende typen koeltoonbanken met diverse afmetingen en veel extra opties. Indien nodig maakt Vink in de eigen werkplaats speciale koeltoonbanken op maat en elke vorm van viskoeling naar de specifieke wens van de klant.

Kwaliteitszorg, HACCP-regels en FIFO

Omdat vis een snel bederfelijk product is, zijn visverwerkingsbedrijven aan strenge wettelijke eisen gebonden om de voedselveiligheid te waarborgen. Visbedrijven moeten de HACCP-regels strikt naleven en bijvoorbeeld werken volgens het FIFO-principe (first in=first out). Dat wil zeggen dat het product dat het langst in de koeling ligt, het eerst verkocht moet worden. Vink Koeltechniek begrijpt deze wettelijke vereisten en kan u daarom goed advies geven over de beste viskoeling zodat de kwaliteit van uw product gewaarborgd blijft.

Invriezen van visproducten

Naast koeling, kunnen visproducten ook ingevroren worden. Diepgevroren visproducten dienen bewaard te worden op - 18°C. Bij een hogere temperatuur treedt kwaliteitsverlies op. Omdat producten in de diepvries sneller uitdrogen, is het van belang om de producten correct te verpakken. Een gewone vriescel is niet geschikt om snel in te vriezen. Hiervoor bestaan speciale vriestunnels.

Koeltechniek aan boord en aan wal

Vink Koeltechniek heeft invriezers, chillers, ijsmachines, koelcellen, vriestunnels en alle andere koelproducten die u nodig heeft voor uw visverwerkingsbedrijf. Daarbij maakt het niet uit of dat nu aan wal of aan boord van een schip is. Door jarenlange ervaring met het koelen en vriezen van versproducten kan Vink Koeltechniek u goed adviseren bij het zoeken naar de juiste koeltechnische oplossing voor uw product.

Viskoeling, visvitrine of viskoeltoonbank

Heeft u viskoeling, een visvitrine of koeltoonbank nodig? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies voor een maatwerk oplossing voor uw bedrijf.